Dobrodošli v Kozjem

V okviru priprav na prireditev Koza, zmaj in še kaj ter III. Srečanje slovenskih zmajev sta se kozjanski zmaj in kozica odločila, da bosta ob pomoči učencev OŠ Kozje posnela video razglednico kraja in tako prikazala značilnosti Kozjega in njegove okolice. V mesecu maju so potekala prva načrtovanja, priprave in nato izvedba snemanja. Na snemalni dan se je, kljub nevihti, snemalna ekipa v sestavi Lan
Gradišek, Bor Gradišek, Miha Švajger in Marinka Žibret dobro zabavala. Sledila je montaža, ki jo je ob pomoči Matica Marcena in Mihe Švajgerja večinoma opravil Lan Gradišek. Tako je do prireditve Koza, zmaj in še kaj ter srečanja slovenskih zmajev nastal desetminutni filmček, ki so si ga lahko obiskovalci prireditve ogledali v kinodvorani Kozje.
Kozjanski zmaj in koza sta želela kraj predstaviti tudi širše. Zato so učenci po strokovni obdelavi videa le tega poslali na geografski natečaj »Po Fabianijevih poteh«. Za to priložnost ga je bilo potrebno skrajšati na tri minute. V tem času smo tako uspeli prikazati zanimivosti domačega kraja in povabiti obiskovalce v Kozje. Kozjanski zmaj in koza sta si posnetek ogledala že tisočkrat. Rekla sta, da sta z izdelki učencev OŠ Kozje zadovoljna. Vabljeni k ogledu tudi vi.