Veseloigra za vse generacije

»KOZJANSKI ZMAJ STO LET NAZAJ«

Čas dogajanja: na prelomu stoletja, do 1914

Ste stari od 5 do 105 let? Imate radi zmaje, koze in navihan humor? Vabimo vas na novo veseloigro – njena premiera bo 26. maja 2018 v Večnamenskem centru Kozje.

Že dve leti smo gledalce nasmejali s hudomušnima veseloigrama na temo kozjanskega zmaja in koze, lokalnih lepot ter zgodovinskega in etnološkega izročila Kozjanskega.

 

Prvi igri smo dali naslov »Kozja resnica o kozjanskem zmaju«, drugi pa »Zmajska resnica o kozjanski kozi«. Letos smo zmajsko zgodbo postavili na prelom stoletja in v prvi dve desetletji 20. stoletja, zato nosi naslov »Kozjanski zmaj sto let nazaj«.

Spet vas bodo pozdravili trije stari junaki – zmaj, kozica in dedek kozel. Pridružili se jim  bodo predstavniki vseh »stanov« – kmečkega, uradniškega, prosvetnega…

Popeljali vas bomo v čas, ko so po hišah še svetili s svečami, ko so vodo nosili še v vedrih iz potoka, ko tržani še niso videli avtomobila…Pred vašimi očmi pa se jim bo prvič posvetila luč in tudi prvi avtomobil bo pripeljal skozi Kozje…in zagreznil v blatu.

Spoznali boste, zakaj v stari Avstro-Ogrski okoličani niso hoteli pošiljati otrok v šolo in zakaj so kmečki možje radi zahajali v gostilne.

Pod županovo taktirko boste telovadili in krepili svojega »sokolskega« duha in postali del čisto pravega »čitalniškega« večera.

 

Pridite k nam, razvedrili in poučili vas bomo! Domača igralska ekipa se vas že veseli!


SE VIDIMO V MAJU, DO TAKRAT PA LEP POZDRAV OD NAŠE “ZMAJSKE” IGRALSKE EKIPE:

 


PA ŠE NEKAJ UTRINKOV Z ENE OD LANSKIH  VAJ:

13161970_1718623641751459_7194623790202737169_o


DOGAJANJE Z LANSKE VESELOIGRE »Kozja resnica o kozjanskem zmaju«: