IZKUSITE IZKLJUČNO DOMAČE DOBROTE NA ODPRTI KOZJANSKI KUHINJI!

Imate tudi vi vrh glave nezdravih jedi, neznanega izvora, po možnosti pripravljenih v nezdravi kombinaciji z oljem, s katerimi našemu zdravju prej škodujemo kot pa koristimo? Si kdaj zaželite, da bi se vrnili v čas, ko ste uživali v slastnih domačih dobrotah pristne babičine kuhinje?

V okviru naše prireditve vas bodo izkušeni domači kuharji počastili z izvrstnim izborom domačih jedi, ki jih boste zaužili brez slabe vesti in ob tem uživali v pristnem, domačem okusu podeželja!

Kot pravijo vodje naše kuhnije, bodo V TRGOVINO ODŠLI LE PO POPER IN SOL, “vse ostalo bo izključno domačega izvora!”

Cilj prireditve Koza, zmaj in še kaj je v prvi vrsti povezovanje domačih pridelovalcev hrane in pijače s širšim okoljem.

Povečati želimo prepoznavnost tukajšnjih krajev in obiskovalcem približati bogato ponudbo odličnih domačih izdelkov.

Naše primarno vodilo pri pripravi prireditve je, da je tako sejemska ponudba kot ponudba ODPRTE KOZJANSKE KUHINJE sestavljena izključno iz kozjanskih domačih produktov, s čimer želimo dokazati, da gre tudi brez trgovine.

Okusili boste domače dobrote, od kuhane kozjanske klobase s hrenovo omako, do domačega piščanca, pečenega na ognju, pa na ognju pečenih svinjskih rebrc, domače krompirjeve solate, fižolove solate in domačega hrena, tradicionalne »kolerabje«, »korejeve« in gobove juhe in celo divjačinskega golaža.

Naši kuharji zatrjujejo: “V trgovino bomo odšli le po sol in poper!”

Vse obiskovalce prireditve Koza, zmaj in še kaj torej čaka posebno doživetje, kjer bodo imeli priložnost izkusiti vse »domače«.

Enako velja za pijače – obiskovalci se bodo odžejali z domačim ekološkim sokom, vinom s kozjanskih vinogradov in domačimi žganimi pijačami, od višnjevca, do zeliščnega likerja in domačega čistega žganja, tudi pivo bo od domačega pridelovalca.


ENKRATNA KULINARIČNA PONUDBA ODPRTE KOZJANSKE KUHINJE:

JEDI NA ŽLICO:

Domača kolerabja juha (TD Kozje),

Domača gobova juha (Gobarsko društvo Kozjansko – Kozje),

Divjačinski golaž (LD Kozje)

GLAVNE JEDI:

Kuhana kozjanska klobasa,

Domač piščanec, pečen na ognju,

Svinjska rebrca, pečena na ognju,

PRILOGA: krompirjeva solata, fižolova solata, domač hren,

TOPLI IN HLADNI NAPITKI:

Domači ekološki sokovi,

kava naših babic

pivo domače pivovarne – Domačije Haler

domače vino

domalče žganje (višnjevec, zeliščni liker, domače žganje)

SLADICA:

Posebne zmajeve palačinke (TD Kozje)

POSEBNOST:

Prikaz tradicionalne žganjekuhe z možnostjo degustacije!

(Društvo za ohranjanje običajev Lastnič)

****

 CENIK V SOBOTO, 26.MAJA 2018